الخشاف فى الرمضان زى الفانوس وسماع صوت إطلاق المدفع ساعة الافطار من الطقوس الخاصة برمضان
وانا بأعمله بطريقتى وهى سهلة
لكنها تاخذ بعض الوقت لأنى باعمله فى الصباح ويكون جاهز للاكل بعد الافطار
ومقاديرى هنا حسب الرغبة يعنى اللى بيحب المشمش اكثر يزود فى المشمش
واللى يحب التين يزود فيه .... وهكذا
بداية المقادير
كمية مناسبة من المشمش الجاف
كمية مناسبة من التين المجفف
كمية مناسبة من القراصيا
كمية مناسبة من الزبيب
كمية مناسبة من المكسرات غير المملحة
ومقدار ما يغطى كل المكونات السابقة من عصير قمر الدين المخفف بالماء وسكره قليل
الطريقة :
نقوم بتقطيع المكونات الطرية السابقة ( مشمش-تين-قراصيا) الى انصاف ونضع معهم الزبيب والمكسرات وعصير قمر الدين ونغطى القدر ونتركه ليتم نقعه من الصباح وحتى المغرب
بدون تعريضه الى اى نيران
وصدقونى عملية النقع افضل من الغليان بكثير حيث تظل المكونات محتفظة بشكلها ورونقها دون ان تتهرى
وعند التقديم توضع فى بولات او فى كاسات كبيرة وعلى وجهها نرش المكسرات وبالهنا والشفا
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق