طبعا مش معقول هانفضل نتسحر طوال شهر رمضان الفول والزبادى والجبنة البيضا
التنويع مطلوب برضه .. لكن من غير تكلفة اضافية على الميزانية
علشان كده قلت من الاشياء السهلة واللذيذة " فطاير الجينة"
ومكوناتها فى كل بيت وسهلة لكنى بدلا من تحميرها حسب الوصفة الاصلية هاندخلها تتحمر فى الفرن لتكون خفيفة قدر المستطاع
المقادير
3 كوب دقيق منخول
ربع كوب زيت طبخ
1 كوب ماء
1 ملعقة صغيرة خميرة
1 كوب جبن حسب الرغبة " بيضاء - رومى مبشورة -شيدر مبشور "
1ملعقة زعتر او ريحان او حتى بقدونس مفروم برضه حسب الرغبة
بيضة مخفوقة
الطريقة:
- يخلط الدقيق مع الخميرة و الاعشاب المفضلة ثم يضاف الزيت و الماء و يعجن جيدا حتى تتكون لدينا عجينة متجانسة .
- تقسم العجينة إلى كور صغيرة .
- تحشى قطع العجينة بقليل من الجبنة و يشكل على هيئة هلال او شكل دائرى . او ممكن فرد العجين الى دوائر ووضع الحشو بداخل الدائرة واغلاقها لتكون شبيهة بالسمبوسك كما فى الصورة
- ترص الفطائر فى صاج الفرن ويدهن الوجه بالبيض المخفوق وتدخل الفرن حتى يحمر الوجه وتقدم ساخنة
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق