الارزالمعمر
من اشهى الاكلات المصرية وعلشان يتعمل صح ويكون طعمه صح لازم ننسى شوية الريجيم ونسبة الدهون والكلام ده كله.
يعنى النهاردة اجازة من الريجيم والاكل الصحى الخفيف على المعدة وتعالوا اتمتعوا بالاكل البلدى الحلو اللذيذ وابقوا كملوا بقية الريجيم بكره.
يللا نبدأ:
المقادير:
2 كوب ارز مصرى مغسول ومنقوع فى الماء
4 كوب حليب ( وهناك البعض الذى يضع نصف الكمية لبن ونصفها مرق سواء مرق لحم او بط او دجاج)
ملعقة سمن بلدى
رشه ملح حسب الرغبة
نصف كوب قشطة او كريمة لبانى
رشة جوزة الطيب ( حسب الرغبة)
الطريقة :
يخلط الارز بعد تصفيته مع اللبن والملح والسمن والقشطة او الكريمة ويمتزج جيدا
ثم يتم وضعه فى اناء فخار (برام) او فى حالة عدم توافره يتم وضع الخليط بأى صينية ثم ندخله الفرن.
ونتركه حتى ينضج ووجهه يحمر
وبالهنا والشفا
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق