صينية السمك بالزيت والليمون " سنجارى "


من اشهى اكلات السمك " السمك السنجارى "
او صينية السمك بالزيت والليمون 
وهى طريقة صحية جدا حيث نبتعد فيها عن القلى وفى نفس الوقت نتمتع بالطعم اللذيييذ والشهى جدا
وهنا لن اذكر لكم مقادير ولا حاجة حتى تعرفوا انها طريقة سهلة جدا 
وذلك حسب نوع وكمية السمك المستخدمة .
والطريقة :
1- يجهز السمك ( يعنى ننظفه جيدا ) ويترك صحيحا ويتبل بالملح والفلفل الاخضر والكمون وعصير الليمون ويوضع معه الثوم المفروم 
يعنى تتبيلة السمك المقلى العادية .
2- يرص فى صينية مدهونة بالزيت ويصب فوقه كمية قليلة جدا من الزيت و كمية كبيرة من عصير الليمون على حسب الذوق ويوضع معه وحدات من الفلفل الحلو ( الفليفلة ) او الفلفل الحار
2- تغطى الصينية بورقة فويل مدهونة منعا لالتصاقها بالسمك وتزج فى فرن متوسط الحرارة حتى ينضج السمك من 10-15 دقيقة
ويقدم مع ارز ابيض وسلطة خضراء
وبالهنا والشفا

ارشادات اشهى الابداعية  :
1-ممكن استبدال السمك بالسردين وهاتكون النتيجة حلوة جدا.
2- ممكن وضع ترانشات من البطاطس رفيعة فى قعر الصينية وسوف تستوى مع السمك وتأخذ طعم التتبيلة والليمون وتكون ايضا شهية .

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق