فطور اليوم الخامس: كفتة داوود باشا


كفتة داوود باشا من الانواع السهلة والجميلة

وممكن تقديمها مع الارز الابيض والسلطة الخضراء

وهناك من يفضلون تناولها مع المكرونة وسوف اقل لكم كيف نأكلها مع المكرونة

بداية : كفتة داوود باشا
مقاديرالكفتة
نصف كيلو لحم مفروم

بصلة كبيرة مفرومة
ملح- فلفل اسود- بهارات- رشة قرفة
1فلفل حار مفروم  ( حسب الرغبة )

الطريقة
نقوم بخلط كل المكونات السابقة مع اللحم جيدا وتكويرها كور صغيرة الحجم ثم نعفرها بالدقيق اى نضع عليها طبقة رقيقة من الدقيق ونقليها قلى خفيف فى الزيت

ثم نصنع الصلصة:

مقادير الصلصة:

بصلة مفرومة ناعم
ثوم مفروم
عصير طماطم
فلفل اسود+ ملح
سمن او زيت
طريقة عمل الصلصة
نشوح البصل والثوم مع ملعقة كبيرة زيت اوسمن حتى يصفر لونها ونراعى عدم احتراق الثوم.ثم نسكب عصير الطماطم
ونضيف الملح والفلفل الاسود ونتتركها تغلى حتى تتسبك
ثم نضيف كور الكفتة السابق قليها فى الزيت ونتركها تغلى مع بعض شوية
وبعد ذلك
اما ان نقدمها مع ارز ابيض

 او نضع فوقها مكرونة اسباجيتى مسلوقة ونخلطها معها وتقدم كطبق متكامل

واكيد مع الطريقتين معنا السلطة الخضراء

وبالهنا والشفا


ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق